Winter is coming!

Hvor høyt har Norges Bank tenkt å heve renten?

Bladene gulner fort i høstmørket. Folk pakker seg inn i varmere klær og stålsetter seg for kulden vi alle vet kommer. Men det er ikke bare været som er i forandring. Stadig høyere boliglånsrenter legger en demper på vanlige folks forbruksvaner.

I dag viser nye tall at detaljhandel faller for tredje måned på rad. Det gjør også vår kjøpekraft. Men hvor høyt har Norges bank tenkt å heve renten? Tall viser at inflasjonen er på vei ned samtidig som folk bruker mindre penger. Men arbeidsløsheten er lav og en stadig svakere krone gjør alle importerte varer dyrere.

Vektskålen for renteheving svinger dag for dag og i øyeblikket er markedet ca 50/50 for enda en heving. 14. desember får vi svaret. Blir det penger til julegaver i år ? Blir våren mørkere en høsten. Det eneste vi vet er at julen kommer i år som alle andre år.

Share the Post:

Se også

Renten: Opp som en løve, ned som en skinnfell?

Økningen i boliglånsrenten har skapt uro blant huseiere og investorer. Mens noen spekulerer i om denne oppgangen er urasjonell og at rentene vil raskt falle tilbake til nivået vi har hatt de siste årene har markedet nå et mer pessimistisk

Les mer »
Skip to content