Om oss test

Rettferdig rente

Vårt kall er å gi flest mulig flest mulig en lavere rente på boliglånet. Vi gir full støtte og skreddersydde tips, tilgjengelig for alle.

Vår visjon er rettferdig

Ingen boliglånskunde skal betale mer i rente enn hva kredittverdigheten tilsier. Enig?

Clinsj tilbyr en teknologisk plattform hvor du kan overlate oppfølgingen av lånet til profesjonelle som har bedre kompetanse og markedsinformasjon enn de fleste av oss.

Vi kan sikre at boliglånsforhandlingene er rettferdige og skjer hver gang det trengs. Og fordi Clinsj forhandler for flere kunder samtidig, har bankene langt mer å miste ved å ikke spille på lag.  Sammen står vi sterkere.

Kommer med erfaring

Skaperne bak Clinsj har lang erfaring fra ledende stillinger i bank. Vi har lært spillet fra innsiden og har sett at bankene tjener urettferdig mye på lojale kunder. Dette ønsket vi å gjøre noe med.​

Dress og slips ble byttet med ullgensere og Clinsj ble til. Her har vi brukt vår lidenskap for kundetilfredshet og ny teknologi til å skape en tjeneste som alle enkelt kan bruke og samtidig ha full tillit til.

Vi tror ikke at vi kan redde verden, men vi kan sikre deg boliglånsrenten du fortjener.

Du vet kanskje at lojale bankkunder betaler for mye?

Det gjør de – og mer enn du tror. 

Utfordringen

Det er kun 1 av 4 som følger opp sin bank på boliglånsrente, og langt færre som bytter bank. Vi andre vil helst unngå det, da det kan være både slitsomt, irriterende og angstfylt.

Det er kun de mest ressurssterke, enten i form av utdanning eller selvsikkerhet, som regelmessig går i dialog med banken. For tenk om du får avslag? Banken er den sterke part og kan sine argumenter. 

Resultatet er at lojale norske boliglånskunder i gjennomsnitt betaler rundt 250 000 kr mer enn de strengt tatt må til banken over lånets løpetid. Lukrativt for bankene … men svært usosialt for kundene. Sånn skal det ikke være!

Vår felles suksess

Å jobbe med å holde banken redelig ovenfor deg er rene kakeglasuren for oss. Men det viktigste for oss etter at du har signert vår kundeavtale, er å se at du blir fornøyd, høre at du anbefaler oss til venner og kjente, samt gledes over at nå er det du som er i førersetet på ditt eget boliglån.

Enkelt og godt.

Clinsj benytter data fra Finansportalen som deler av vårt datagrunnlag for å vurdere boliglån og gebyrer.
Vi bruker Boligmappa.no for å hente informasjon om eiendomsverdi. Siden ikke alle eiendommer har en verdi der, har vi også lagt opp til at brukere kan oppdatere estimatene selv.
Clinsj er medlem av Finans Norge, bransje organisasjonen for finansforetak i Norge.


Teamet bak Clinsj

Siviløkonomene Simen Munter og John Sætre har samlet et team  av jurister, programvareutviklere, designere og andre eksperter

Simen Munter

John Sætre

Yaiza Luengo

Alexandra Pergel

Mathias Skjulestad

Michael Priester

Joachim Bache Mathiesen

Martin Rydving

Vi startet Clinsj for å hjelpe flere å få en rettferdig boliglånsrente

Vårt oppdrag er å redusere det vi anslår er Norges 15 milliarder i nasjonal overbetaling av boliglån (dvs. forskjellen mellom hva folk betaler og hva det beste de kunne ha betalt).
 
Forbrukere bruker milliarder mer enn de trenger, långivere bruker milliarder på markedsføring i stedet for å innovere og tilby bedre boliglån, og kunder er fanget midt i et dysfunksjonelt marked.
 
Vår misjon
Vi i Clinsj er dedikert til å hjelpe nordmenn med å få mer riktig prisede boliglån. Vi har mye erfaring fra høyt oppe i banksystemet. Der har vi sett at bankene tjener urettferdig mye på lojale kunder. Dette ville vi gjøre noe med. Så som tidligere bankfolk, byttet vi dress og slips med ullgensere for å starte Clinsj. Med vår innsikt og interesse for boliglån, samlet vi et team for å skape teknologi som enkelt veileder deg gjennom boliglånsjungelen og dens delvis innviklede prosesser. Vår målsetting er å forbedre boliglånet ditt, ved å følge opp banken din for deg når det trengs, og holde deg oppdatert hele veien. Vårt sterke engasjement for ærlig bankpraksis kommer deg til gode med Clinsj. Vi gleder oss over å hjelpe deg med å spare og til enhver tid ha et rettferdig priset boliglån som du kan føle deg bra med.
 
Vår tilnærming 
Vi har skapt en innovativ sammenligningsteknologi for boliglån, som alltid er på 24/7, som tar en radikalt annerledes tilnærming til både arbeidet med (og er kostnadseffektivt ved skalering innenfor) det eksisterende økosystemet. I stedet for å argumentere for at kunder skal bytte bank hele tiden, styrker vi transparensen i markedet gjennom teknologi. Vår plattform er designet for å spore og kontinuerlig sammenligne boliglån mot hele markedet, og følge opp bankene på vegne av brukerne hver gang det er en realistisk mulighet for å spare penger. Vi liker ikke stress. Vi tenker at det samme gjelder for deg. Det er derfor Clinsj er et omfattende, start-til-slutt, stressfritt boliglånsverktøy.
 
Clinsj jobber for deg, ikke systemet
Generelt er verktøy for sammenligning av boliglån betalt som agent for banker, og tjener penger til lånetilbydere og annonsører. Vi fokuserer derimot bare på å spare deg penger. Clinsj sover aldri – ved å sjekke boliglånsmarkedet hver dag, kan vi følge opp banken automatisk og basert på fakta hver gang det trengs. Enkelt og smart.
Et verdensomspennende problem

Vårt mål

Vi har et veldig stort mål – vi sikter mot å løse utfordringen at banker over hele verden utnytter tilliten som deres lojale kunder gir dem til å overprise dem. Et verdensomspennende problem som koster forbrukerne milliarder. Kunder som bruker vår løsning skal være sikre på at de alltid betaler en rettferdig pris.

på kundens side

Vi er venn med alle banker – partner med ingen

Clinsj er unik i det at vi ikke har noen «bank-partner» – vi er helt uavhengig av bankene. For å være «bank-partner» må man være agent for banken, og får så å få betalt når kundene velger «riktig». Alle tjenester koster, og dersom den er gratis for personkunder er det fordi noen andre betaler. Vi har laget en tjeneste som er fullt ut på våre kunders side. Målet vårt er å spare deg penger, og vi er helt gratis dersom vi ikke klarer det. Vi tar ikke betaling eller noen form for "kickback" fra noen bank, og har ingen interesser annet enn å finne ut hva som er best for deg.

Sky-basert løsning

Vår teknologi

Vi har bygd en løsning som benytter avansert sky-basert teknologi som gjør det mulig for oss å vurdere alle våre kunders lån mot alle tilgjengelige lån i markedet – hver dag. IT-systemet vurderer hver enkelt kundes økonomiske situasjon og ser hva som er rettferdig pris for hvert enkelt lån – hver dag. Vi bruker AI-baserte løsninger for å vurdere sannsynligheten for å få en bedre rente fra hver enkelt långiver.

trygghet er viktig

Sikkerhet

Vår bakgrunn fra bank har gjort oss ekstra oppmerksomme på sikkerhetsrisiko og vi er svært opptatt av at vår løsning skal være trygg og stabil. Vi benytter typiske løsninger som tilsvarer, eller har bedre sikkerhet enn det som er vanlig i bank. Dette gjelder f.eks. infrastruktursikkerhet, nettverkssikkerhet og kryptering av data.

Vår prosess

Vi engasjerer oss kontinuerlig i markedet, og hvis prisen ikke er riktig, fører vi en faktabasert forhandling med kundens eksisterende bank. Hvis de ikke kan få det der, hjelper vi dem med å flytte til en bank som kan. Og vi fortsetter å følge med – hvis markedet endrer seg, gjentar vi prosessen igjen og igjen. Vår prosess og teknologi lærer av forhandlingene med bankene og vi sørger for å fokusere på de bankene som har gode priser.

Effekten er at vi over tid, hele tiden forhandler på vegne av alle kundene som er hos en bestemt bank og at banken risikerer at dårlig prising til en kunde vil medføre at vi revurderer hele kundeporteføljen.

Markedsverdi varierer

Revurdering av eiendomsverdi

Mange har utdatert prisinformasjon på eiendommene sine. Vi revurderer eiendomsverdien hver måned og benytter den informasjonen til å vurdere om kundene kunne få en bedre rente basert på oppdaterte tall.

Rettferdig boliglån

Sammen er vi sterke

Alle vet at du burde sammenligne priser og jevnlig flytte kontoen din for å unngå dette – men de fleste gjør ingenting. Det er rett og slett for tidkrevende og for mye bry å kontinuerlig navigere i disse stadig skiftende markedene. Vi tilbyr en enkel plattform for å ta bort dette unødvendige ubehaget for folk flest, hvor du som kunde, uavhengig av bank, økonomi og utdannelse kan være trygg på at boliglånet ditt til enhver tid har en god pris. Vi søker ikke alltid å hele tiden finne den beste prisen (selv om vi kan!) fordi at det vil bety at lånet må flyttes igjen og igjen. I stedet søker vi at du alltid skal ha en av de beste.

Du fortjener en god rente

Prøv Clinsj – sjekk hva som egentlig er en rettferdig rente for ditt boliglån og finn ut hvor mye du kan spare.

Skip to content